Najčešća pitanja

Što je TAHITIAN NONI® sok ?
Tahitan Noni Juice prirodni je sok ploda biljke Morinde Citrifolije, na Tahitiju poznat kao - noni. Radi poboljšanja ukusa, dodaje mu se manja količina prirodnog soka borovnice i grožđa. Ne sadrži konzervanse.
Proces prerade TAHITIAN NONI® soka registriran je i zaštićen od kompanije Tahitian Noni International.

Što sve sadrži TAHITIAN NONI® sok?
Preko 150 za organizam korisnih tvari nalazi se u ovom soku. Pored vitamina, minerala, mikroelemenata, aminokiselina i antioksidanata ističe se vitalno važan enzim Proxeronin.

Zašto se kao ambalaža koriste staklene boce, a ne plastične?
Pri punjenju boca noni-sokom, staklena boca dozvoljava prakticiranje odgovarajućeg termičkog postupka kojim se izbjegava dodavanje konzervansa. Primarna je želja Morinde Inc. da dovede TAHITIAN NONI® sok do potrošača u najkvalitetnijem stanju, a upravo spomenuti termički postupak to omogućuje.

Kolika je trajnost TAHITIAN NONI® soka?
TAHITIAN NONI® sok prodaje se u boci od recikliranog stakla visoke kakvoće kako bi mu se produžio vijek trajanja koji iznosi od 18 do 24 mjeseci. Jednom otvorenu bocu poželjno je čuvati u hladnjaku. Zatvorene boce, sa zaštitnom folijom, mogu stajati na sobnoj temperaturi do označenog roka upotrebe (na originalnoj etiketi).
Može li se kupiti TAHITIAN NONI® sok u trgovinama?
Ne, TAHITIAN NONI® sok može se kupiti isključivo preko registrianih distributera kompanije Morinda Inc. Ostali noni sokovi koji se prodaju po trgovinama samo su imitacije originalnog TAHITIAN NONI® soka i upitne su kvalitete. (pogledajte: Kako do Tahitian Noni soka)

Kako ostvariti najbolje rezultate sa TAHITIAN NONI® sokom?
TAHITIAN NONI® sok spreman je za konzumiranje direktno iz boce. Preporuka je da se konzumira 30-60 ml soka dnevno. Ta se doza može povećavati, shodno osobnim potrebama i zdravstvenom stanju. Najbolje bi bilo piti sok ujutro, pola sata prije jela, no to ne mora biti pravilo. Polinezijski iscjelitelji preporučuju piti noni-sok u trenucima najveće opuštenosti. Vrlo je korisno nakon uzimanja soka, popiti čašu vode.
Nakon kojeg vremena se primjećuju rezultati ?
Neke osobe primjete poboljšanje stanja u roku od par dana ili tjedana, dok druge trebaju piti TAHITIAN NONI® sok dulje vrijeme da bi primijetile rezultate. Preporučuje se piti sok barem 90 dana; rezultati testiranja su pokazali da čak 50% ispitanika osjeti poboljšanje nakon 3 tjedna ili manje, 25% od 3 do 8 tjedana, a preostalih 25% od 8 do12 tjedana.
Mogu li trudnice, dojilje i djeca piti TAHITIAN NONI® sok?
Mogu, bez bojazni, jer je i za njih u potpunosti neškodljiv, dapače - preporučljiv.
Može li se piti TAHITIAN NONI® sok uz lijekove?
Naravno, TAHITIAN NONI® sok nije lijek već potpuno prirodni dodatak prehrani, dakle alternativni "lijek" kojeg svatko može piti usporedo sa uobičajenim lijekovima.
Da li je sigurno piti TAHITIAN NONI® sok?
TAHITIAN NONI® sok apsolutno je siguran za konzumiranje bez ikakvih nuspojava. Noni spada u voće, i kao takvo trebalo bi ga koristiti u svakodnevnoj prehrani.
Može li se TAHITIAN NONI miješati sa drugim sokovima?
Da. Neki ljudi miješaju ga sa drugim sokovima, jer im originalan okus ne odgovara.
Posjeduje li TAHITIAN NONI® sok nešto posebno ?
Ovaj sok iznimno je bogat, za naš organizam korisnim sastojcima. On sadrži preko 150 hranjivih tvari, minerala, fermenata, enzima, aminokiselina, ugljikohidrata i mikroelemenata, no ono što ga izdvaja i čini posebnim to je visoka koncentracija Proxeronina, tog enzima važnog za pravilan rad i funkciju naših stanica.