Tahitian Noni Juice - kako je nastao ?

Devedesetih godina prošlog stoljeća, Dr Ralph Heinecke, priznati svjetski stručnjak na polju prirodne medicine, gotovo slučajno došao je do senzacionalnog otkrića. Vršeći na Tahitiju laboratorijska ispitivanja na raznim autohtonim biljkama, naišao je i na Morinda Citrifoliju, odnosno njezin plod - noni. Prilikom svojih opita sa nonijem, otkrio je alkaloid xeronin, kojeg ljudski organizam nužno treba za pravilan rad i funkciju tjelesnih stanica. Ljudsko zdravlje i praktički sam život, nije moguć bez tog alkaloida. Ono što je bilo zapanjujuće to je otkriće da noni posjeduje 800 puta više proxeronina od ananasa !

Nastavljena su istraživanja u laboratorijima u više svjetskih instituta, gdje su potvrđeni rezultati o iznimnoj zdravstvenoj vrijednosti tog čarobnog ploda - noni.John Wadsworth i Stephen Story, nutricionisti i eksperti na polju prirodne hrane, prvi su shvatili vrijednost tog otkrića, kao i potrebu da se taj dar prirode približi svim ljudima svijeta. U tu svrhu osnovali su ekipu vrhunskih stručnjaka koja je prionula poslu u traženju najadekvatnijeg načina obrade nonija. Nakon tri godine intenzivnog istraživanja došli su do idealne formule u preradi nonija - nastao je Tahitian Noni Juice.

Godine 1996. oformljena je kompanija Morinda Inc. sa jedinim ciljem: približiti taj čudesan proizvod što većem broju ljudi. Zahtjevni standardi kvalitete koje je kompanija sama postavila, garantiraju vrhunsku kvalitetu proizvoda, te ga je nemoguće uspješno imitirati. U međuvremenu pojavilo se na tržištu čak stotinjak drugih proizvođača noni sokova, bezuspješno pokušavajući kopirati Morindin proizvod. Danas prodaja Morinda Tahitian Noni Juice munjevito raste i čini čak 95 % svjetske proizvodnje noni sokova